Hõbemündid

Müntide hoiustamine, puhastamine jmt. Küsi nõu või jaga tarkust!
Vasta
121
Topeltkroon

Re: Hõbemündid

Postitus Postitas 121 »

Arvatavasti siis see kõrgematel pindadel olev "tavaline" templiläige takistuseks sai.
mvahtra
Viiekroonine

Postitus Postitas mvahtra »

kas neid PL säilivuses on hinnatud?
kui tahtmist on siis uuesti saata ja panna link ka hinnatud PL mündile,kui ei proovi ei saa kindlast...
121
Topeltkroon

Postitus Postitas 121 »

Proofe selliseid mõne teise aasta/tähe kombinatsiooniga on, aga PL ei näinud, vähemalt seal ei olnud kui NGC lehelt oma mündi juures olevalt lingilt vaadata palju selliseid münte hinnatud on ja kui palju mingi hindega on.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

Üldiselt nad eeldavad, et PL müntidel on ka cameo-effekt. Ehk siis tagapõhi on n-ö peegel ja legendid-pildid on matid.
Ma ise olen ühe PL saanud, Rootsi 2-kroonine.
Vaata NGC pilte
https://www.ngccoin.com/certlookup/6635523-022/63/
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
121
Topeltkroon

Postitus Postitas 121 »

Ok, cameot vist pole küll. Olles neid münte sadu tk näinud, siis paistis selline täpselt proofi ja tavalise vahepealne. Seeõttu arvasingi, et äkki võiks PL olla, aga eks tal siis natuke puudu jääb sellest. :)
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

muhfff kirjutas: 17 Nov 2024, 14:38 siis ilmselt nende arvates polnud see mõlemal küljel piisavalt PL.
Ole hea Kupo selgita seda mis sa mõtled piisavalt all? On seal mingi kriteerium nagu RD ja RB müntide puhul?
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

Andvari kirjutas: 18 Nov 2024, 11:40
muhfff kirjutas: 17 Nov 2024, 14:38 siis ilmselt nende arvates polnud see mõlemal küljel piisavalt PL.
Ole hea Kupo selgita seda mis sa mõtled piisavalt all? On seal mingi kriteerium nagu RD ja RB müntide puhul?
Põhimõtteliselt näitab prooflike peegeldumisvõimet. Ma ei tea, kas nad lähtuvad mingist kindlast numbrist või mitte, aga PL münt peaks suutma peegeldada 5-10 cm kaugust teksti. Ehk siis paned mündi serva peal keset teksti püsti ja peaksid suutma peegelpinnal näha 5-10 cm kaugusel oleva teksti selget peegeldust. Ja mündi mõlemal küljel!
Ma muidugi ei usu, et nad NGCs või PCGSis tegelikult seda alati mõõdavad, pigem panevad kõhutunde järgi (mistõttu cameo efekt tuleb väga kasuks)
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Vasta