Müntide hindamine NGC-s

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Re: Müntide hindamine NGC-s

Postitus Postitas Andvari »

platinum kirjutas: 30 Juun 2024, 21:24 Saatsin mingi 3 kuud tagasi münte hindamisele üle pika aja. Tegin video nendest kuna tahtsin õppida videotöötlust. Tegin video telefoniga ja kogu töötluse ka, pikalt võttis aega kuna ma pole varem olnud huvitatud ega isegi üritanud. Kvaliteet on hea, parem vaadata ekraanilt kui käes hoida münte. Pange kvaliteet 4k ja saab väga selge pildi. Saatsin mündid ära ja siis hiljem vaatasin ise suurelt ekraanilt ja leidsin kriipse-kraapse mida palja silmaga ei leidnud.
See AI pealelugemine oli ka täis müstika. Miks mõnikord ütleb aastaarvu ühtemoodi ja pärast teistmoodi.
Kuldmüntide hinded mul on olemas aga teisi ei ole veel. Eks näis kuidas läheb ja seal on minu mingid arvamused ka sinisega videol.
Kui kellelgi on igav keset suve, võiks arvata mis tuleb. EW asjad hindasin vast üle ja kindlasti saab detailse ka nagu alati.
https://www.youtube.com/watch?v=luw7vBeHSVk
Lõpuks sain aega video ära vaadata. Ma ei saa aru paljude müntide tegelikust templiläikest. Kas põhjus võib olla liiga ligidalt filmimisel?
Mul on tunne, et sa oled päris palju üle hinnanud. Üks 5 margane oli küll kena! Ja poltinna on haruldane.
platinum
Viiekroonine

Postitus Postitas platinum »

Kas Viitasel on veel mõni tsaari vask veel puudu ka või on kogu set koos juba? Aastate peale siin on neid palju läbi käinud.
Andvari kirjutas: 11 Juul 2024, 20:54 Lõpuks sain aega video ära vaadata. Ma ei saa aru paljude müntide tegelikust templiläikest. Kas põhjus võib olla liiga ligidalt filmimisel?
Mul on tunne, et sa oled päris palju üle hinnanud. Üks 5 margane oli küll kena! Ja poltinna on haruldane.
Kui video alt panna kvaliteet 4k, siis peaks ilusti nägema läiget.
Hindeid pole ikka veel, pikalt üle 100 päeva juba. Kuldade hinded mul on ja mündid ka juba ammu käes. Poltina oli võltsing, võib-olla. Käisime päris suure hulga inimestega läbi pärast ja keegi otse ei öelnud, et kinel võltsing aga kuna see oli saalioksjonilt siis andsin lihtsalt tagasi ja sain raha arvele ja oligi kõik. Ilus münt aga kaal oli vale, 0,1g kergem. Ma kontrollisin alles siis kui ta taskus tagasi tuli juba.
Saatsin uued ka juba teele, proovin teha video ära kui aega leian.
viitas
Viiekroonine

Postitus Postitas viitas »

Tere

Ikka mõned aastad veel puudu. Järjest raskemaks läheb.

raivo
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

viitas kirjutas: 30 Juul 2024, 09:23 Järjest raskemaks läheb.
See näitab kollektsiooni head kvaliteeti : )
Mida raskem on uusi asju saada, seda parem on kogu!

Igast kogust on lõpuks puudu ainult kallid ja väga kallid asjad...
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

viitas kirjutas: 30 Juul 2024, 09:23 Tere

Ikka mõned aastad veel puudu. Järjest raskemaks läheb.

raivo
Pane Raivo siia kirja mis aastad ja nominaalid puudu. Saab silmad lahti hoida ja infot sulle jagada.
Viljar
10 senti

Postitus Postitas Viljar »

Tere Kõigile!

Kui soovid oma rahasid gradeerida, palun minu kätte toimetada gradeerimisele minevad objektid hiljemalt 14 september 2024! Ka sellel korral viin ma isiklikult rahad NGC-PMG kontorisse ja toon sealt tagasi (Hinnakiri on kodulehel https://coingrading.ee/ ). Kallimate, raskemate või suuremate rahade puhul, võib lisanduda täiendav tasu, mis katab transpordikulu. Vene mündid võtan momendil vastu ilma piiranguteta.
Paberrahade (PMG) sertifitseerimine viiakse läbi nüüd Euroopas. Seetõttu, peaks PMG sertifitseerimine ja transportimisele kuluv ajavahemik olema tunduvalt lühem, kui varasemalt! Kui on küsimusi, olen meeleldi nõus nendele vastama.

Parimate soovidega,
Viljar Karja

Coin Grading OÜ
+372 555 11 911
viljarkarja23@gmail.com
https://coingrading.ee/
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Ma käisin see suvi pea iga nädalavahetus mõnel laadal ja täielik põud! Isegi ei näinud midagi ahvatlevat...
Ja nüüd kui suvi läbi, hoolimata "sitast suusailmast", tegin Luige laadal kolm ostu kolmelt erinevalt müüjalt!!! Ma ei suuda siiamaani uskuda...

Ma raamiga 10-margast kassatähte ei hakka näitama, sest esiteks pole tegemist mündiga ja teiseks, ega seal midagi väga vaadata pole ka (VG, heal päeval võib-olla ka FINE, aga sain põhimõtteliselt kohvitopsi hinnaga), samas mündid on suht viisakad.
Mõlemad vajavad muidugi natuke konserveerimist.

Ahjaa, saadetud ja tagasi saadud asjadest on mainismäärne ainult Pätsu kuldtukat MS69.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
121
Topeltkroon

Postitus Postitas 121 »

5-margasel vist ees "kella" 1-2 ja taga 7 juures templimõrad? Huvitav, kas laigud saab pinnalt enam-vähem maha ka (või vähem märgatavamaks), nii et pinda ei kahjusta või on (mõni neist) siiski juba pinda sisse sööbinud?
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Mõrad jah.
Ülemise kahe lõvi vahel olev plekk on kahtlane, see võib olla otsaga pinna sees.
Alumine paistab pinnapealne olema

Aga need mündid on tehtud tsinki sisaldavast sulamist, seega peab lähenema väga ettevaatlikult. Millalgi kui mul aega on, siis ma proovin neid plekke lahjendatud õunaäädikaga eemaldada.
Vasta