Kaks münti lausa...imbrik kirjutas: 02 Nov 2020, 23:13 Küsimus kiirusele:
*Milline Eesti 1-kroonine münt ei ole vermitud käibemündina?
Mõistatus Mündihuvilistele!
Re: Mõistatus Mündihuvilistele!
Spoiler:
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Õige!
(1992 aasta oma läks täiesti peast, minu viga)
(1992 aasta oma läks täiesti peast, minu viga)
- Huviline007
- Viiekroonine
Pakuks 1992 ja 1999 ?
- Huviline007
- Viiekroonine
Olen aeglane toksija, hilinesin!
- Huviline007
- Viiekroonine
See teema on võib olla kusagil foorumis juba kajastatud aga minu jaoks on see uus:
1926 aasta 1 Margane, 3 Margane, 5 Margane, 10 Margane ja
... 1928 aasta 25 sendine on loetud tavaliselt samasse kujunduslikku komplekti kuuluvaks.
Samas on 1 Margasel, 3 Margasel ja 5 Margasel üks konkreetne detail puudu võrreldes 10 margase ja 25 sendise mündiga (neil on see detail olemas) (jättes küsimusest välja 25 sendisel tähed TK). Mis on see konkreetne detail?
1926 aasta 1 Margane, 3 Margane, 5 Margane, 10 Margane ja
... 1928 aasta 25 sendine on loetud tavaliselt samasse kujunduslikku komplekti kuuluvaks.
Samas on 1 Margasel, 3 Margasel ja 5 Margasel üks konkreetne detail puudu võrreldes 10 margase ja 25 sendise mündiga (neil on see detail olemas) (jättes küsimusest välja 25 sendisel tähed TK). Mis on see konkreetne detail?
- Huviline007
- Viiekroonine
Lisan vihje, mida lihtsam jälgida (kasutan Coins oksjonilehel toodud müntide pilte, nende hea kvaliteedi tõttu):
Vasakpoolne on 3 Marka 1926 (sama vapp on ka 1 ja 5 Margasel)
Parempoolne on 25 senti 1928 (sama vapp on ka 10 Margasel - netis on mitmeid pilte 10 margasest, lihtne kontrollida).
Nende vahel on üks põhimõtteliselt huvitav erinevus! Parempoolsel on midagi rohkem kui vasakpoolsel mündil!
Vasakpoolne on 3 Marka 1926 (sama vapp on ka 1 ja 5 Margasel)
Parempoolne on 25 senti 1928 (sama vapp on ka 10 Margasel - netis on mitmeid pilte 10 margasest, lihtne kontrollida).
Nende vahel on üks põhimõtteliselt huvitav erinevus! Parempoolsel on midagi rohkem kui vasakpoolsel mündil!
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Parempoolsel on all “TK” tähed?
edit - tk oli juba mainitud
edit - tk oli juba mainitud
Viimati muutis imbrik, 03 Nov 2020, 20:18, muudetud 1 kord kokku.
Ju mummude arv on erinev? Pole küll lugenud, aga pakun lihtsalt.
- Huviline007
- Viiekroonine
Head pakkumised,
aga,
... TK - Theodor (Andreas) Käärik - tema jätaks välja. Neid tähti pole ka 10 Margasel. Need tähed on ainult 25 sendisel!
... Mummude arvu ka mina üle ei lugenud - see võib olla erinev kuivõrd müntide suurused on erinevad aga samas on ka mummud ise vastavalt suuremad. Ei pidanud neid silmas!
Ootan edasi
aga,
... TK - Theodor (Andreas) Käärik - tema jätaks välja. Neid tähti pole ka 10 Margasel. Need tähed on ainult 25 sendisel!
... Mummude arvu ka mina üle ei lugenud - see võib olla erinev kuivõrd müntide suurused on erinevad aga samas on ka mummud ise vastavalt suuremad. Ei pidanud neid silmas!
Ootan edasi

Tammetõrude arv tammeokstes on erinev