Noormees püüdis poes maksta suveniireurodega

Uudised, artiklid ja pressiteated müntide teemal. Ärge unustage viiteid!
Vasta
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Postitusi: 5016
Liitunud: 25 Apr 2011, 08:45
Kontakt:

Noormees püüdis poes maksta suveniireurodega

Postitus Postitas muhfff » 05 Apr 2012, 12:24

http://www.tartupostimees.ee/798932/noo ... reurodega/

Möödunud laupäeva hommikupoolikul püüdis üks noormees Jõgevamaal Vaimastvere A ja O kaupluses maksta sajaeuroste meenerahadega.

Kaupluse müüja rääkis Vooremaale, et sai kohe raha katsudes aru, et tegemist pole õige asjaga. Kindluse mõttes lasi ta rahasedeli tuvastusaparaadist läbi, mis tema kahtlust kinnitas. Kohale kutsutud politsei kinnitas fakti ning asus asja uurima.

«Tegemist oli 100-euroste suveniirrahadega. Kui taolised suveniirid on kellegi rahakoti vahel või kodus klaveri peal, siis ei ole tegemist kuriteoga. Kuriteoks muutub asi siis, kui selliste rahadega püütakse tasuda kauba või teenuse eest või püütakse neid vahetada väiksemate päriseurode vastu,» selgitas Lõuna Politseiprefektuuri pressiesindaja Agu Lall. Sellisel juhul on karistusseadustiku järgi tegemist kelmusega, mille eest võib karistada rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Juhtumi kohta on alustatud kriminaalmenetlust.

Toimetas Hanneli Rudi, reporter
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com

Vasta